Klank- en woordblokken maken

Er zijn waarschijnlijk maar weinig organisaties waar bij de projectleiding thuis wordt gewerkt aan het maken van prototypes, maar bij Waag Society gebeurt het: het maken van de klank- en woordblokken door het team van StoryBOX. Mooi weer, dus dan doe je dat in de tuin.

De ‘woordfabriek’ van StoryBOX bevat 40 blokken die ‘geladen’ kunnen zijn of worden met een klank (letter), danwel een woord:

  • Vier typen groene blokjes met een lange of een korte klank (al van te voren bepaald en ‘lege’ blokjes, die in de woordfabriek kunnen worden voorzien van een klank).
  • Witte blokken voor een heel woord.

De losse plexiglas onderdelen van de blokjes zijn met behulp van de lasersnijder in het Fablab gemaakt. Voor het eerste complete, werkende prototype 3.0 werden deze in elkaar gelijmd en afgewerkt met een laagje Crepla (een rubberachtig, zacht materiaal). De blokjes communiceren via een infrarood zender/ontvanger – hiervan werden er ook een aantal met Loctite in elkaar geplakt.

De beste methode om de blokjes in elkaar te lijmen bleek uiteindelijk om ze los naast elkaar op de strook Crepla te plakken (de ‘methode Reitenbach’, omdat dit werd bedacht door Miriam Reitenbach).

Dit zijn de losse onderdelen voor de infrarood ontvanger/zenders:

Erg kleine onderdelen, waarbij je goed moet oppassen dat je je vingers niet aan elkaar lijmt met secondelijm!

This entry was posted in Prototyping and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.